Blog

Belief! Blog2

Een intrigerende vraag om over na te denken: Als geld geen rol zou spelen, waarmee zou jij dan je dag vullen? Een vraag die ik vaak aan klanten stel.

Geld en tijd zijn de argumenten die het meest genoemd worden als aan mensen gevraagd wordt waarom ze niet doen wat ze willen doen. Vaak wordt gezegd: “als ik genoeg geld heb, dan ga ik mijn dromen waarmaken” of “als ik eens wat meer tijd zou hebben, dan zou ik mijn ideale leven kunnen leiden”.

Op deze manier stel je je leven uit. Telkens weer. Tot later.
Tot het te laat is.

En het gekke is, mensen weten vaak heel goed wat ze willen doen als ze meer geld en tijd zouden hebben. Als ik ze er naar vraag, schetsen de meeste mensen een mooi beeld waarbij hun ogen beginnen te stralen. Ze worden al gelukkiger als ze alleen maar denken aan hoe ze hun dagen dan zouden invullen. Ze hebben er dus wel over nagedacht maar met de gedachte dat ze dan eerst meer geld en tijd nodig hebben. Pas dan kunnen ze al hun dromen gaan uitvoeren.

Iedereen heeft 24 uur in zijn dag, maar iedereen vult die 24 uur anders in. Mensen die aangeven te weinig tijd en geld te hebben, besteden veel tijd (en geld) aan dingen waar ze niet echt blij van worden, zoals afspreken met mensen waar ze geen energie van krijgen, veel werkuren maken waardoor de balans werk/privé zoekraakt en in de file staan op weg naar een baan waar ze niet vrolijk meer van worden.

Waarom? Goede vraag.
Omdat ze denken dat het zo hoort. Dat het niet anders kan. Omdat anderen het ook zo doen. Omdat ze bang zijn voor de gevolgen van hun keuzes. Omdat ze niet weten wat mogelijk is in hun situatie.
Natuurlijk begrijp ik dat. Ik vond het ook spannend om zakelijk het roer om te gooien.

Ik ben gestart als zelfstandig onafhankelijk financieel planner en vermogensadviseur.
Doelen stellen, plannen maken. Grote doelen waar ik stiekem een beetje bang van word. Dat kan ik nu en daar geniet ik van. Ik werk harder dan ooit en maak meer uren dan voorheen. Maar wat geeft me dat voldoening en maakt het me blij! Maak ik me geen zorgen over de toekomst? Natuurlijk wel. Vertrouw ik op mijzelf en op mijn kunnen? Absoluut. Ik leef! Bewust, gezond en gelukkig.

Je hoeft niet te wachten om je dromen te leven. Je kan nu al beginnen. Begin klein.
Stel doelen, reële doelen.
Ik onderzoek graag samen met jou of jouw doelen haalbaar zijn of hoe we jouw doelen haalbaar kunnen maken. Dit doe ik met een financieel plan.
Vanuit verschillende invalshoeken bekijken we samen jouw huidige en toekomstige financiële situatie. Waar sta je nu? Welke risico’s loop je? Waar wil je naar toe?

Financiële wensen en verplichtingen veranderen gedurende een mensenleven. Dat is boeiend en enerverend zolang je er goed op bent voorbereid. Een financieel plan brengt uitkomst. Hiermee creëer je overzicht van wat je nodig hebt om je wensen en ambities te realiseren.

Dus… wat zou jij doen als geld geen rol speelt?

Belief! geeft inzicht, grip en rust

Alles draait om de juiste balans. In welke fase van uw leven u zich ook bevindt.